Ziarul electronic al arădenilor

Primăria Arad: Maşinile abadonate în curţile imobilelor proprietate comună vor fi ridicate  

Primăria Municipiului Arad a anunțat că mașinile abandonate în curțile imobilelor aflate sau nu în proprietatea statului vor fi ridicate și transportate la Depozitul de vehicule fără stăpân sau abandonate.

Municipalitatea a informat că Direcția Generală Poliția Locală Arad a luat act de semnalările cetățenilor referitoare la existența unor vehicule abandonate/fără stăpân în curțile imobilelor proprietate comună din municipiul Arad. Conform Primăriei, o primă evaluare, în teren, a incidenței acestor situații a condus la identificarea a 10 autoturisme, în zona centrală a orașului.

„Prezența repetată a polițiștilor locali, în ultima lună, în spațiile respective, precum și verificările efectuate au condus, până în prezent, la ridicarea a 5 autoturisme, de către proprietarii/deținătorii legali. Pentru celelalte 5 autoturisme aflate, încă, în spațiile respective, Primăria Municipiului Arad va veni în sprijinul coproprietarilor imobilelor în cauză. Se va proceda la identificarea deținătorilor legali, precum și la notificarea acestora, în sensul eliberării terenurilor aparținând imobilelor.

În vederea asigurării unui climat de ordine și eliminării disconfortului creat prin abandonarea acestor vehicule, îndrumăm asociațiile de proprietari să ne sesizeze prezența vehiculelor atât în curțile imobilelor unde statul român are în proprietate imobile, cât și în cele unde statul român nu deține în proprietate niciun apartament din imobil“, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Municipiului Arad.

Direcția Generală Poliția Locală Arad vine în sprijinul cetățenilor care au semnalat existența unor vehicule abandonate/fără stăpân în curțile imobilelor proprietate comună din municipiul Arad, identificând și notificând/somând proprietarii/deținătorii legali ai vehiculelor abandonate/fără stăpân să le ridice.

„În cazul neconformării, se va comunica asociațiilor de proprietari sau locatarilor imobilului posibilitatea legală de a se adresa instanțelor judecătorești competente în vederea rezolvării situației. În paralel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări gestionează cazurile care permit implicarea directă a agenților constatatori din cadrul Primăriei Municipiului Arad, deoarece intră sub incidența Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/privat al statului ori al unităților administrative.

Astfel, în ultimele 3 luni, cu sprijinul arădenilor, au fost identificate 245 de vehicule abandonate/fără stăpân, inițiindu-se procedura prevăzută de legislația în vigoare. Dintre aceste vehicule, în momentul de față se mai găsesc, în locațiile respective de pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, un număr de circa 50 autoturisme. Precizăm că, în cazul autovehiculelor abandonate, procedura legală menționată poate fi inițiată doar după expirarea unei perioade de 12 luni de la prima notificare aplicată de polițiștii locali. Acesta este motivul pentru care majoritatea vehiculelor identificate de angajații Direcției Generale Poliția Locală Arad ori semnalate de cetățeni, nu au fost încă ridicate de pe domeniul public“, se mai menționează în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.