Ziarul electronic al arădenilor

Polițiștii cer ajutorul cetățenilor pentru prinderea lui „Ludu“, condamnat pentru tentativă de omor

Polițiștii arădeni solicită sprijinul cetățenilor pentru identificarea braconierului condamnat pentru tentativă de omor, bărbatul fiind dat în urmărire general.

„Polițiștii arădeni solicită sprijinul cetățenilor pentru depistarea urmăritului general Tamaș Valentin, cu porecla «Ludu», de 31 de ani, născut în localitatea Gurahonț. Ultimul său domiciliu este în localitatea Buceava – Șoimuș. Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea urmăritului sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție“, este mesajul transmis, vineri, de IPJ Arad.

Bărbatul se sustrage de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 8 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, din data de 25 martie.

Valentin Tamaș a fost condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Timișoara la condamnat, săptămâna trecută, la opt ani de închisoare cu executare.

În urma probatoriului administrat în cauză se arată că, în seara zilei de 9 martie, în jurul orei 19.00, Valentin Tamaş, însoţit de o persoană neidentificată până în prezent, se aflau în zona Văii Iacobini, având asupra lor arme letale pe care erau montate lanterne.

„Cum în acelaşi timp persoana vătămată J. S. V., angajat al D.S.G. în calitate de maistru de vânătoare, cobora pe un drum forestier cu autoturismul său de la locurile unde hrănise animalele sălbatice, autorul neidentificat a tras două  focuri de armă asupra acestuia, unul în timp ce se afla în autoturism şi al doilea în afara acestuia, folosind cartuşe confecţionate artizanal cu alice având diametru de peste 7 mm“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Sorin Jiva (44 ani), paznic de vânătoare în cadrul Ocolului Silvic Gurahonț, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva, a fost transportat inţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu mai multe răni provocate prin împuşcare în zona toracelui şi a unui picior. Ca urmare a gravităţii rănilor, inclusiv la plămâni, a fost transportat la Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal din Timişoara.

CITITI SI: Braconier condamnat pentru tentativă de omor, căutat de polițiști, jandarmi și pădurari

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.