Ziarul electronic al arădenilor

Peste 20 de migranţi, prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Douăzeci şi doi de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, prin judeţul Arad, fie ascunşi în autocamioane şi maşini, fie mergând pe jos spre ţara vecină.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în două TIR-uri conduse de cetăţeni români, care transportau textile şi autoturisme noi în Belgia, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă şi în interiorul autoturismelor transportate, douăzeci de străini.

„În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Turcia, Irak, Bangladesh şi Siria cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în România“, a informat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

În zona PTF Curtici, lângă terminalul pentru marfă al unei societăţi de transport, au fost descoperiţi alţi doi migranţi, care se deplasau pe jos spre ţara vecină. Ei au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru verificări şi s-a stabilit că sunt din Afganistan, în vârstă de 16 şi 26 de ani, şi ar fi încercat să treacă ilegal frontiera.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră continuă cercetările.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.