Ziarul electronic al arădenilor

Copiii aprind luminile din bradul de Crăciun, în Satul Regal de la Săvârşin

Două sute de copii de la Liceul Tehnologic „Regele Mihai I“ şi de la Grădiniţa „Regina-Mamă Elena“ din Săvârşin vor fi prezenți în Satul Regal, luni, de la ora 17.00, pentru a aprinde luminile din bradul de Crăciun.

Potrivit savarsinregal.ro, în toate zilele lunii decembrie, Domeniul Regal Săvârşin poate fi vizitat, între ora 10.00 şi ora 18.00, cu un telefon sau un email trimis în prealabil.

În preajma Crăciunului, Casa Ceaiului va fi inaugurată, iar vizitatorii vor putea servi cafea, ceai, sandvişuri şi prăjituri zilnic, între ora 10.00 şi ora 18.00.

Pe parcursul lunii decembrie, vizitatorii sunt aşteptaţi la Muzeul Automobilului, Altelierul Auto al Regelui şi la Magazinul de suveniruri. Acesta din urmă a fost aprovizionat cu o amplă colecţie de decoraţiuni de Crăciun, alături de colecţia de vinuri, cărţi şi porţelanuri regale.

„Clădirile din Satul regal sunt opt la număr: Muzeul Regal al Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, din aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria şi Călcătoria, şi ele în clădirea lor din 1940, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.

În afară de Casa Ceaiului, celelalte clădiri au fost restaurate, cu mijloace proprii, cu materiale şi cu meşteri locali, în anii 2011 – 2017. Construcţia lor datează probabil de la începutul anilor 1900, dar nu este exclus să fie cu câteva zeci de ani mai în vârstă“, menționează savarsinregal.ro.

foto: savarsinregal.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.