Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei autovehicule au fost implicate într-o coliziune care a avut loc, vineri, pe șoseaua de centură a municipiului, pe pasajul rutier din zona CET.

Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 8.10, când un cetățean ucrainean, de 64 de ani, care conducea o autoutilitară în cuplu cu semiremorcă pe strada Ovidiu din Arad, sens de mers Grădiște – Vlaicu, a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce se deplasa în față, condusă de un bărbat de 57 de ani, din Zăbrani. „Autoutilitara accidentată a fost proiectată în semiremorca unei alte autoutilitare, condusă de un arădean de 50 de ani. În urma evenimentului rutier a fost transportat la spital conducătorul auto de 57 de ani“, a informat IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul rutier, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetat pentru utilizarea petardelor

Un tânăr din Arad este cercetat penal pentru că a folosit petarde în Parcul Europa din municipiu, fără să fie autorizat în acest sens. Conform Biroului de presă al IPJ Arad, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Arad, care, în seara zilei de 2 decembrie, a utilizat mai multe petarde, în Parcul Europa. „În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul nu este autorizat să dețină și să utilizeze materiale pirotehnice. Asupra tânărului au mai fost găsite aproximativ 80 de petarde, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal pentru efectuarea de operațiuni pirotehnice, fără drept“, se arată într-o informare remisă, vineri, de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Cercetat pentru arbori tăiați fără drept

Polițiștii cercetează un bărbat din localitatea arădeană Vârfurile, care a tăiat peste 30 de arbori. Într-o informare remisă, vineri, de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad se arată că polițiștii de la Secția 10 Rurală Gurahonț cercetează un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Vârfurile, care, în cursul lunii noiembrie, a tăiat fără drept și sustras 34 de arbori din speciile fag și carpen, de pe pășunea din zona localității Avram Iancu. „În cauză a fost întocmit un dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept și furt de material lemnos“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Într-un interval de 24 de ore, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.