Ziarul electronic al arădenilor

Peste 20 de migranți au fost depistați într-o fostă fabrică din Arad

Peste 20 de cetățeni străini au fost depistați într-o fostă fabrică din municipiul Arad, în timpul unei acțiuni în sistem integrat pentru prevenirea migrației ilegale

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Arad, în cooperare cu poliţişti cadrul IPJ, lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări și ai Poliției Locale, au depistat în cadrul unei acțiuni desfăşurate pe raza municipiului Arad, 21 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au anunțat autoritățile de frontieră.

„În data de 16 septembrie,  la nivelul municipiului Arad a fost declanșată o acțiune în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competență la care au participat polițiști de frontieră arădeni, sprijiniți de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigări, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și reprezentanți ai Poliției Locale.

Pe parcursul acţiunii au fost identificați, într-o hală dezafectată a unei foste fabrici de zahăr din municipiul Arad, 21 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan,  Bangladesh şi India cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, majoritatea dintre aceștia fiind solicitanți de azil în țara noastră“, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, după finalizarea tuturor verificărilor, persoanele în cauză au fost sprijinite pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

„Toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care participă la acţiunile în sistem integrat, având ca obiectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale, acţionează în permanenţă în municipiul Arad pentru prevenirea oricăror fapte de natură antisocială“, au mai precizat autoritățile de frontieră.

Zeci de migranți găsiți cazați la pensiuni din Arad și Vladimirescu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.