Ziarul electronic al arădenilor

Noua Secție de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Arad, dată în folosinţă la primăvară

Noua Secție de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care este în curs de amenajare în centrul oraşului, într-o clădire de patrimoniu, investiţie de peste 12 milioane de lei, ar urma să fie finalizată cel târziu în primăvară, când va fi dată în folosinţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a prezentat, vineri, stadiul lucrărilor de la noul spital, arătând că cele din interior sunt în faza de finisare, iar în aceste zile începe restaurarea faţadelor.

„Este o lucrare foarte mare şi foarte importantă pentru tot judeţul Arad. Judeţul nostru este pe primele locuri la nivel naţional la incidenţa îmbolnăvirilor de cancer, de aceea investim într-un spital nou, printr-un proiect câştigat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. După finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii, secţia va fi funcţională cu dotările deja existente şi cu cele prevăzute în proiect. În plus, ne dorim ca anul viitor să continuăm să investim în dezvoltarea serviciilor medicale de oncologie şi am încredere că pacienţii arădeni care astăzi se tratează în alte judeţe vor găsi aici condiţiile pe care le caută în străinătate, ori la Timişoara sau la Cluj“, a declarat Iustin Cionca.

Preşedintele CJ a precizat că exteriorul clădirii va fi readus la forma iniţială, iar intervenţiile respectă regulile impuse în cazul clădirilor de patrimoniu.

Noua Secție de Oncologie este amenajată într-o clădire istorică de pe strada Vincenţiu Babeş, iar valoarea proiectului este de peste 12 milioane de lei. Finanţarea este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi bugetul judeţean.

Unitatea medicală va avea 50 de paturi şi va fi aliniată la standarde europene, cu circuite dedicate pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice. Suprafaţa construită desfăşurată este de aproximativ 3.500 metri pătraţi.

Lucrările au început în 2020 şi aveau termen de finalizare sfârşitul acestui an, însă reprezentanţii CJ Arad spun că şantierul va fi închis la începutul anului viitor, iar din primăvară spitalul ar urma să fie funcţional.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.