Ziarul electronic al arădenilor

Perle de la simulare Bac 2015: Arghezi nu avea prieteni cu care să iasă la bere

fotoProfesorii care au corectat lucrările de la simularea examenului de bacalaureat la Limba română s-au amuzat copios când au citit răspunsurile elevilor de clasa a XI-a și a XII.

Lucrările adolescenților conțin și greseli, precum și comentarii amuzante pe marginea operelor literare, scrie ziare.com.

„Rolul verbelor la perfect simplu e să ne spună ca Ioan Slavici era oltean”, consideră o eleva, în timp ce un coleg de-al ei crede că a înțeles perfect scopul cratimei: „Care-i’ e cu cratima ca să nu se confunde cu orașul Carei, de unde am și eu o rudă care se scrie cu literă mare”.

Un alt elev a găsit două sinonime originale pentru cuvântul “pretențios”, mai exact “harfist” și “ifosar”.

El a continuat cu viziunea poetului Tudor Arghezi despre lume: “Arghezi… cine să-l înțeleagă pe omul asta? Sunt sigur că viața lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste”.

De asemenea, o elevă a povestit despre certurile cu tatăl ei, la o cerință în care trebuia să scrie despre importanța comunicării dintre părinți și copii.

„Eu si tatăl meu nu avem o comunicare prea bună. El îmi spune mereu să nu mai vin dimineața de la club, eu îi spun că distracția maximă începe după miezul nopții, dar nu mă ascultă, așa că în loc să comunicăm, ne certăm”, a explicat ea.

Un alt licean a considerat că simularea la Bac este o modalitate perfectă pentru a-i arăta prietenei sale că îi este fidel: “Ce vrei de la mine, suflețel? Ca să mă crezi că nu te-am înșelat, scriu acum și la simulare (mesaj pentru Cori)”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.