Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții la braconieri din Nădab și Pilu. Foloseau ilegal câini pentru dresaj sau pentru controlul agresivităţii altor animale

Polițiștii au efectuat, duminică, mai multe percheziții în localitățile arădene Nădab și Pilu, la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj cinegetic și folosirea animalelor vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase,  împreună cu cei ai Poliției Oraș Chișineu-Criș, Secția 3 Rurală, Serviciul Criminalistic, cu sprijinul luptătorilor SAS au pus în aplicare, duminică dimineață, 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Nădab și Pilu. Activitățile au vizat proprietățile a 8 persoane, bănuite de braconaj cinegetic și folosirea animalelor vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea“, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Conform sursei citate, în urma activităților au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor 8 trofee de căprior, 12 exemplare canine din rasa ogar și 3 proiectoare, toate de pe raza localității Nădab.

„Exemplarele canine au fost lăsate în custodia Gospodăriei Comunale Arad. Activitățile de cercetare continuă în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor antemenționate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.