Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, Turcia şi Siria, depistaţi la Nădlac și Vărșand

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II şi PTF Vărşand Arad au depistat peste 20 de cetăţeni din Afganistan, Turcia şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos.

În 26 februarie, în jurul orei 8.30, la punctul de trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia care circula pe ruta Turcia – Cehia.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, iar în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din doi adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, toţi cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil.

Aceştia au declarat că s-au urcat în automarfar în timp ce era oprit într-o parcare, fără ştirea şoferului.

„În scurt timp, în acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetăţean bulgar, respectiv un turc, care transportau ţevi hidraulice, şi piese auto pentru societăţi din Germania şi Franţa. Polițiștii de frontieră au efectuat controlul mijlocului de transport şi au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, zece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 61 ani”, au informat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Sâmbătă, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand au descoperit ascunse în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier care transporta placi de PAL, pe ruta România – Polonia, şase persoane.

În scurt timp, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt din Afganistan şi Siria, cu vârste cuprinse între 11 şi 30 de ani.

„Tot sâmbătă, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat, cu ajutorul autospecialei cu vedere pe timp de noapte, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani”, mai indică sursa menţionată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.