Ziarul electronic al arădenilor

Percheziţii în Arad la contrabandişti de parfumuri şi îmbrăcăminte

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi ofiţeri de poliţie judiciară derulează, miercuri, 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Arad, vizând o grupare specializată în infracţiuni de fraudă informatică, contrabandă şi evaziune fiscală, nouă persoane urmând să fie audiate.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT Timişoara, începând cu anul 2020, un bărbat a iniţiat un grup infracţional organizat al cărui scop a fost introducerea ilegală în România de parfumuri contrafăcute din Turcia, îmbrăcăminte purtând însemnele unor mărci celebre precum şi bijuterii din aur.

„O parte dintre membrii grupului preluau parfumurile contrafăcute de la transportatorii care le introduceau ilegal în ţară, iar ulterior le expediau prin intermediul unor firme de curierat către beneficiarii care le comercializau. Comercializarea respectivelor produse era realizată prin intermediul unui alt segment al grupării, care se ocupa de postarea anunţurilor pe o platformă de comerţ online, prezentându-le ca fiind originale.

De asemenea, membrii grupului, prin intermediul unor conturi de pe o reţea de socializare, au promovat, în repetate rânduri, mai multe anunţuri conform cărora comercializează diverse parfumuri, articole vestimentare originale, bijuterii din aur, toate acestea purtând însemnele unor branduri cunoscute’, informează procurorii.

Bijuteriile aduse din Turcia ar fi fost vândute pe piaţa neagră cu preţul de 200 lei/gram, modul de operare fiind diversificat, „fie prin disimularea acestora în interiorul autoturismelor cu care avea loc tranzitarea frontierei României (situaţii în care cantităţile introduse erau de ordinul kilogramelor), fie prin introducerea «la vedere» a bijuteriilor în ţară“.

Procurorii arată că liderul grupării era sprijinit de mai multe persoane, care se deplasau cu avionul în Turcia, de unde cumpărau bijuterii pe care le aduceau în România purtându-le ca accesorii, respectiv câteva sute de grame de pasager.

La sediul DIICOT Timişoara vor fi duse pentru audieri nouă persoane.

Peste 30 de percheziţii în dosare de trafic de droguri de mare risc, efectuate în Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.