Ziarul electronic al arădenilor

5 recomandări pentru a-ți cumpăra casa visurilor mai repede

S-au dus acele vremuri în care îți cumpărai casa doar după căsătorie sau după ce îți întemeiai o familie. Acum poți face un plan pentru a-ți achiziționa casa încă din tinerețe. Tot mai mulți tineri devin interesați în a face o astfel de achiziție înainte de a-și întemeia o familie sau chiar mai multe.

Cumpărarea din timp a propriei locuințe îți poate aduce și beneficii chiar dacă nu ai neaparat nevoie de un loc al tău pănă nu ai propria familie. O poți închiria și poți câștiga bani mult mai ușor pentru a-ți acoperi cheltuielile cu casa.

Așadar iată câteva recomandări pe care le poți aplica pentru a-ți achiziționa cât mai repede o casă.

       1. Pune bani deoparte pentru avans

Dacă ai în plan să achiziționezi o locuință cât mai repede, tot ce ai de făcut este să aduni banii pentru a putea achita avansul pentru creditul ipotecar. Deși există mai multe tipuri de credite de care poți beneficia în acest caz, cel ipotecar este cel mai convenabil pentru tine.

Această modalitate prin care poți achiziționa o casă este cea mai folosită și cel mai ușor de accesat. Nu ai nevoie de o sumă mare și deci nici de foarte mult timp pentru a o aduna.  Așadar începe să îți formezi un obicei din a pune deoparte bani pentru casa ta și oprește-te din a face cheltuieli mai puțin folositoare sau care nu îți aduc beneficii pe termen lung.

      2. Analizeaza-ti bugetul

Mulți oameni cheltuiesc în neștire fără a avea un plan sau a știi exact unde se duc banii lor. La final acest obicei te face să te alegi cu nimic concret și cu banii cheltuiți.

Așadar întreabă-te unde se duce bugetul tău? Clasifică-ți toate cheltuielile și vei avea o imagine clară a ceea ce se întâmplă cu bugetul tău lunar. Poți chiar să te folosești de aplicații online pentru a face acest lucru foarte ușor.

După ce ți-ai făcut o idee asupra veniturilor și cheltuielilor tale poți foarte ușor să începi să economisești. Cu siguranță vei găsi de unde să scazi pentru a pune deoparte și unde poți cheltui mai puțin pentru a-ți realiza visul cel mare.

      3. Definește clar ce îți dorești

A știi foarte precis ce îți dorești te va ajuta în conceperea bugetului. Îți dorești o casă sau un apartament? Poate vrei o garsonieră? Unde ai vrea să fie poziționată? În centrul orașului sau la periferie?

În funcție de ceea ce îți dorești vei știi și de ce buget ai nevoie. A strânge buget pentru ceva incert nu te va ajuta să te păstrezi motivat și nici să știi cât de aproape ești de îndeplinirea acestui obiectiv.

      4. Învață să investești

Poate că sumele pe care le poți economisi lunar nu sunt foarte mari, ceea ce ar însemna că va fi nevoie de foarte mult timp pentru a-ți strânge bugetul de care ai nevoie.

Astfel că cea mai bună metodă de a-ți crește economiile făcute fără a munci neaparat în plus este să înveți să investești banii pe care îi ai sau îi poți economisi.

Banii pe care îi păstrezi fără a-i pune să munceasă pentru tine, se vor devaloriza datorită inflației, iar prin investiție acest lucru nu se va mai întâmpla, din contră, vei ajunge să ai mai mulți bani după un timp decât ai depus inițial. Evident că aici vei avea de studiat aces sector al investițiilor pentru a te asigura că vei avea succes.

     5. Ia în considerare și alte eventuale cheltuieli

După ce ai setat bugetul de care ai nevoie pentru casa ta este important să iei în calcul și alte cheltuieli, cum ar fi terenul, taxele pentru titlul de proprietate, decorațiuni interioare, racordare la electricitate dacă este cazul, asigurarea locuinței și alte costuri.

Informează-te exact ce presupune o locuință nouă și adună toate aceste taxe în costul bugetului de care ai nevoie pentru a reuși să duci la îndeplinire acest proiect cu tot ceea ce presupune el.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.