Ziarul electronic al arădenilor

Peste 30 de percheziţii în dosare de trafic de droguri de mare risc, efectuate în Arad

Un număr de 34 de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în judeţul Arad, la persoane care se ocupă cu traficul de droguri de mare risc. Procurorii DIICOT au emis 38 de mandate de aducere la audieri.

În contextul percheziţiilor efectuate în întreaga ţară, de DIICOT, la Arad au loc miercuri dimineaţă 34 de percheziţii, în dosare de trafic de droguri de mare risc. Percheziţiile au loc în principal în municipiul Arad şi în localitatea Sântana.

În urma celor 34 de percheziţii din judeţul arad, 38 de persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT Arad.

La nivel naţional, DIICOT efectuează miercuri dimineaţa 457 de percheziţii care vizează 47 de grupări implicate în trafic de droguri şi de persoane.

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează miercuri dimineaţa 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

Conform DIICOT, acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate începând cu anul 2018.

În cadrul operaţiunii realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

„Acţiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de persoane şi de minori, precum şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităţilor române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional“, precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Totodată, sunt vizate şi grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte aflate în competenţa de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.

Percheziţiile au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Percheziţii în Arad la contrabandişti de parfumuri şi îmbrăcăminte

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.