Ziarul electronic al arădenilor

24 de migranți, depistați la PTF Nădlac II și PTF Vărșand

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II și PTF Vărșand au depistat 24 de cetăţeni străini, proveniţi din Afganistan, Pakistan şi India, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand au depistat, în ultimele 24 de ore, la ieşirea din România, ascunşi în două automarfare, unsprezece cetăţeni străini.  Autovehiculele erau conduse de doi şoferi români, care transportau accesorii de mobilier şi huse auto pentru societăţi comerciale din Croația şi Olanda.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două grupuri sunt formate din cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi India, majoritatea solicitanți de azil în România.

Cazuri similare s-au înregistrat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia, încărcate cu piese și componente auto pentru societăți din Germania.

În urma controlului amănunţit al autovehiculelor, în compartimentele pentru marfă, au fost descoperiţi ascunşi treisprezece cetăţeni afgani, majoritatea solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.