Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autoturism scăpat de sub control de către un şofer cu permis de câteva luni a intrat pe trotuar în faţa unui mall din municipiul Arad, lovind un bărbat, care a fost rănit uşor.

Evenimentul rutier a avut loc miercuri, în jurul orei 9.45. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, şoferul are 18 ani şi conducea pe Calea Aurel Vlaicu, iar în faţa mall-ului „a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreapta sensului de mers“, unde a accidentat un bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitatea Chisindia. „Conducătorul autoturismului şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ“, a precizat sursa citată. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

50 de minute la ieşirea din ţară

Persoanele care tranzitau Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, cu autoturisme, microbuze sau autocare, aşteptau, miercuri dimineața, cel puţin 150 de minute pentru ieşirea din ţară şi 60 de minute pentru a intra în România, în principal din cauza implementării unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară, fapt care afectează încă de marţi şi traficul greu. Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la PTF Nădlac II sunt deschise trei artere de ieşire şi trei de intrare în ţară pentru traficul uşor, dar se întregistrează un „număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră“ şi „lipsă de personal din partea autorităţilor de frontieră maghiare“. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au adăugat că traficul uşor este afectat, la fel ca traficul greu, şi de implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară.

Coloane de camioane la frontieră

Coloane de camioane s-au format, marţi, în principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, iar la Nădlac II se aştepta şase ore pentru ieşirea din ţară pe arterele dedicate traficului greu, autorităţile informând că situaţia este provocată de implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară. „În acest sens, au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează împreună cu poliţiştii maghiari. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi fluidizarea traficului. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere“, a informat Poliţia de Frontieră. Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, cel mai mult se aştepta la PTF Nădlac II – 360 de minute pe sensul de ieşire din România, pe arterele dedicate traficului greu. Pe sensul de intrare în ţară, aici se aşteaptă 180 de minute. La Nădlac I se aşteaptă 60 de minute atât la ieşirea din ţară, cât şi la intrare, iar la Vărşand se aşteaptă trei ore pentru a se ieşi din România.

Adolescent depistat la volan

Un adolescent din Zărand a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea. Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii de la Secția 3 Rurală Chișineu-Criș au depistat un tânăr în vârstă de 16 ani, din Zărand, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă lăturalnică din localitate, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. „Tânărul este cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice“, a informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.