Ziarul electronic al arădenilor

Amenajarea livingului – 3 aspecte importante de care e bine să ții cont de la bun început

Livingul reprezintă una dintre camerele care necesită cea mai mare atenție din partea noastră. Acest lucru se datorează faptului că în acest spațiu petrecem multe momente alături de cei dragi.

Este încăperea în care ne primim musafirii și ne dorim să lăsăm o impresie plăcută prin modul de amenajare al acesteia. Pentru a face alegeri pe care să nu le regreți mai târziu trebuie să studiezi bine spațiul de care dispui și ideea de mobilare și decorare pe care o ai.

Chiar dacă poate părea o misiune dificilă poți obține rezultatul mult dorit. Este necesar doar să ții cont de câteva aspecte de la bun început. Astfel vei pregăti terenul, iar livingul visurilor tale va prinde contur.

Stilul de amenajare

Înainte să te apuci de făcut orice achiziție pentru amenajarea livingului, stabilește exact stilul pe care vrei să îl transpui în încăpere. Odată ales stilul preferat încearcă să te documentezi cât mai mult asupra caracteristicilor acestuia și a trendurilor actuale. Indiferent că vorbim de stilul minimalist, modern, scandinav, rustic sau glam trebuie să fii atent până și la cele mai mici detalii.

În orice living există cam aceleași tipuri de mobilier, finisaje și decorațiuni. Diferența o face designul acestora și modul de amplasare și îmbinare în cameră. Dacă ești nesigur pe tine în ceea ce privește anumite alegeri, poți oricând cere sfatul unui specialist în design interior. Te va ajuta să te decizi mai ușor și îți va da sfaturi specifice în funcție de spațiul de care dispui.

Lumina

Lumina reprezintă un aspect important în toată casa, dar cu precădere în living unde o să petreci multe momente frumoase alături de cei dragi. Lumina este importantă atât pe timp de zi, cât și pe noapte. În timpul zilei este foarte important să ai cât mai multă lumină naturală deoarece aceasta va contribui la crearea unei atmosfere primitoare. Corpurile de iluminat interior joacă și ele un rol foarte important.

Acestea trebuie dispuse astfel încât să pună în evidență lucrurile din încăpere și să ajute la menținerea unei ambianțe relaxante. Lumina de care ai nevoie poate varia de la un eveniment la altul. De aceea este recomandat  să ai posibilitatea de a regla intensitatea acesteia în funcție de preferințe. În cazul în care consideri că ai nevoie de mai multă luminozitate poți apela și la câteva trucuri.

Prin situarea unor oglinzi de decor în zonele potrivite poți crea un efect de accentuare al luminozității. Astfel camera va părea mai aerisită și primitoare.

Culorile

Culorile se aleg în funcție de stilul pentru care optezi, dar necesită o atenție sporită. Acestea trebuie alese astfel încât să se îmbine armonios în cameră. Culorile mobilierului, a finisajelor și a decorațiunilor vor da tonul întregii încăperi.

Dacă sunt combinate echilibrat și specific stilului ales nu ar trebui să existe probleme din punct de vedere estetic. Dacă ai majoritatea lucrurilor în culori neutre, poți aduce foarte ușor o pată de culoare cu ajutorul canapelei sau a perdelelor.

Dacă nu știi exact în ce direcție să mergi din punct de vedere coloristic găsești aici perdele colorate pe Homelux.ro, de unde poți alege după bunul plac. Analizând fiecare decizie înainte de a o lua, cu siguranță vei crea un living de poveste.

Amenajarea livingului poate fi o activitate stresantă, dar cu o informare amănunțită în prealabil vei lua deciziile care se potrivesc cu nevoile și dorințele tale.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.