Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Patronul firmei care a făcut deratizarea la Liceul German: „Niciodată nu mi s-a mai întâmplat așa ceva“

Administratorul firmei care a executat lucrările de dezinsecție și deratizare la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“ susține că nu crede că elevii care au ajuns la spital ar fi avut de suferit din cauza operațiunilor de dezinsecție și deratizare efectuate în unitatea de învățământ.

„Am efectuat acțiunile de dezinsecție/deratizare. Am înțeles că, azi, au ajuns mai mulți copii la spital. Atât știu. Am fost sunat și am venit să vedem care este situația. Școala a fost cea care a comandat lucrarea. Substanțele, dar și dozele, cu care am efectuat lucrările sunt trecute în procesele-verbale. Niciodată nu mi s-a mai întâmplat așa ceva. Nici nu credem că din cauza efectuării lucrărilor pe care le-am efectuat noi s-a întâmplat așa ceva“, a spus Veres Csaba, administratorul firmei care a executat lucrările de dezinsecție și deratizare la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“.

Ministerul Sănătăţii precizează că numărul copiilor de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“ care au ajuns la spital, luni, cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături se ridică la 24, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs.

Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, starea de sănătate a copiilor, aceştia rămânând sub supraveghere, fără a necesita internare.

Un echipaj CBRN de la Bihor a ajuns, luni seara, la Arad, pentru a face noi măsurători după ce mai mulţi elevi ai Liceului German au ajuns la spital, cu intoxicaţii, după ce în unitatea şcolară s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.

Primele măsurători au fost făcute de echipajul CBRN Arad, rezultatele urmând să fie confruntate cu cele obţinute de cei din Bihor. Totodată, prefectul a convocat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Echipa CBRN de la Arad se află la unitatea şcolară unde a fost făcută deratizare şi dezinsecţie, acum aşteptăm echipaj CBRN de la Bihor, să verificăm rezultatele la două aparate pentru a fi în clar ce indică acestea. O sală de clasă s-a sigilat, în restul claselor s-a trecut la ventilare. Vrem să vedem care sunt diferenţele, ce indică aparatele, într-o sală de clasă aerisită şi în alta în care nu s-a aerisit”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

UPDATE

ISU Arad a informat că, la ora 23.00, situația elevilor la UPU este următoarea: 10 internați, 13  au refuzat internarea, 8 sunt în curs de evaluare, unul a părăsit spitalul fără a fi investigat, pentru că nu prezenta simptome.

UPDATE 2

Conform ISU Arad, probele de aer luate din sălile de clasă nu au relevat prezența unor substanțe care să pună în pericol viața elevilor.

Totodată, au fost prelevate probe de pe bănci și diverse obiecte, care vor fi analizate la un laborator de specialitate.

foto: ISU Arad

CITITI SI: 24 de copii de la Liceul German, la spital. Ministerul Sănătății anunță un control

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.