Ziarul electronic al arădenilor

Cursuri suspendate la Liceul German în sălile de afectate în urma acţiunii de deratizare şi dezinsecţie

Cursurile vor fi suspendate, marţi, în corpurile de clădire de la Liceul Teoretic „Adam Muller Gutenbrun“ din Arad afectate în urma acţiunii de deratizare şi dezinsecţie, urmând ca DSP să dispună măsuri de curăţenie şi să se facă verificări la firma care a făcut lucrarea şi la şcoală.

Reprezentanţii ISU Arad au anunţat că, în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a dispus suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic „Adam Muller Gutenbrun“, în corpurile de clădire afectate pentru 14 ianuarie.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică va dispune, marţi dimineaţă, măsurile pentru curăţenia spaţiilor şi se vor face verificări atât la firma care a executat lucrarea, cât şi la unitatea de învăţământ de către instituţiile abilitate.

Conform ISU Arad, probele de aer nu au arătat nimic pe aparate, fiind însă prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte. Aceste probe trebuie verificate în laborator.

Echipajele CBRN fac verificări şi în pivniţa unității de învățământ.

Conform ISU Arad, probele de aer luate din sălile de clasă nu au relevat prezența unor substanțe care să pună în pericol viața elevilor.

Totodată, au fost prelevate probe de pe bănci și diverse obiecte, care vor fi analizate la un laborator de specialitate.

La ora 23.00, situaţia elevilor la UPU Arad este următoarea: 10 internaţi, 13 au refuzat internarea, 8 în curs de evaluare, iar un elev a părăsit spitalul fără a fi investigat pentru că nu prezenta simptome.

foto: ISU Arad

CITITI SI: Patronul firmei care a făcut deratizarea la Liceul German: „Niciodată nu mi s-a mai întâmplat așa ceva“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.