Ziarul electronic al arădenilor

40 de elevi de la Liceul German au ajuns la spital. 14 au rămas internați

Ministerul Sănătăţii precizează, marţi, că un număr de 40 de copii de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“ au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs, 14 dintre aceştia rămânând internaţi.

Conform situaţiei anunţate marţi dimineaţă, de unitatea medicală, 40 de copii au venit la UPU, 14 rămânând internati.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, anterior, că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

Cursurile sunt suspendate marţi în corpurile de clădire afectate, urmând ca DSP să dispună măsuri de curăţenie şi să se facă verificări la firma care a făcut lucrarea şi la şcoală.

În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Arad a dispus suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic „Adam Muller Gutenbrun“, în corpurile de clădire afectate pentru 14 ianuarie.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică va dispune, marţi dimineaţă, măsurile pentru curăţenia spaţiilor şi se vor face verificări atât la firma care a executat lucrarea, cât şi la unitatea de învăţământ de către instituţiile abilitate.

Conform ISU Arad, probele aeriene nu au arătat nimic pe aparate, fiind însă prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte. Aceste probe trebuie verificate în laborator.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.