Ziarul electronic al arădenilor

24 de copii de la Liceul German, la spital. Ministerul Sănătății anunță un control

Ministerul Sănătăţii precizează că numărul copiilor de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“ care au ajuns la spital, luni, cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături se ridică la 24, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs.

Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior că a dispus un control mixt de urgenţă la unitatea şcolară.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, starea de sănătate a copiilor, aceştia rămânând sub supraveghere, fără a necesita internare.

„Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. Iată cum, 20 copii au ajuns la UPU cu iritaţii faciale şi oculare, pentru că, în continuare, operaţiunile DDD se fac după ureche. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia“, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

O echipă de inspectori din cadrul DSP Arad s-a deplasat la unitatea şcolară şi a cerut de la ISU Arad autospeciala de cercetare CBRD pentru a se verifica toxicitatea aerului din sălile de curs.

O altă echipă a DSP Arad, formată din epidemiologi, s-a deplasat la spitalul judeţean pentru a verifica împreună cu personalul medical simptomatologia celor 20 copii.

De asemenea, reprezentanţi ai DSP Arad şi Poliţia caută firma care a efectuat operaţiunile DDD.

Prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian, a declarat că, marţi, vor fi suspendate în clădirea unităţii şcolare unde s-a efectuat deratizarea.

UPDATE

Conform ISU Arad, probele de aer luate din sălile de clasă nu au relevat prezența unor substanțe care să pună în pericol viața elevilor.

Totodată, au fost prelevate probe de pe bănci și diverse obiecte, care vor fi analizate la un laborator de specialitate.

CITITI SI: Elevi de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn“, la spital după ce în clase s-a făcut deratizare

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.