Ziarul electronic al arădenilor

Panouri solare nepresurizate vs. panouri solare presurizate – Descoperă AICI care este alegerea potrivită pentru locuitorii din Arad!

În secolul XXI, cu greu găsești un proprietar de locuință, care să susțină că nu își dorește panouri solare. Însă, puțini dintre ei știu și care sunt cele potrivite pentru nevoile lor.

Tocmai de aceea, în acest articol, vei afla care sunt diferențele dintre panourile solare nepresurizate și cele presurizate. Ce-i drept, casele verzi sunt viitorul, așadar, află, în continuare, ce ai de făcut pentru ca, la final, să-ți poți răspunde la întrebarea: „Care sunt panourile de care eu și familia mea avem nevoie?”.

Află care sunt diferențele dintre panourile solare nepresurizate și cele presurizate!

Panourile solare nepresurizate sunt cele mai populare din România. Cu ajutorul lor, se produce apa caldă menajeră, consumând doar energia termică asigurată de razele soarelui. În plus, partea bună este că investiția poate fi amortizată în aproximativ doi ani. Însă, ține cont de faptul că acest tip de panou dă randament doar când termometrele înregistrează temperaturi pozitive. Descoperă care sunt principalele avantaje ale panourile solare nepresurizate:

  • Au un preț accesibil – conform specialiștilor, acestea sunt potrivite pentru orice buzunar, prețurile începând de la 1090 de lei. Pentru mai multe detalii, poți intra pe link și vei descoperi care tip de panou este potrivit pentru tine.
  • Garantează siguranța – nu sunt sub presiune, ceea ce înseamnă că nu reprezintă niciun fel de pericol pentru membrii familiei, nici măcar în zilele când acestea sunt utilizate la capacitate maximă.
  • Beneficiază de o montare ușoară – cei care și-au achiziționat astfel de panouri, mărturisesc că montarea a durat în jur de trei ore și, în plus, nu au avut nevoie nici de cunoștințe avansate.

Panourile solare presurizate cu rezervor deasupra tuburilor se aseamănă extrem de mult cu cele nepresurizate din punct de vedere al înfățișării. Însă, diferența o face nivelul de presiune din rezervor și faptul că acestea consumă și energie electrică, întrucât este necesară instalarea unui dispozitiv care să ajute la oprirea și pornirea alimentării cu apă rece.

Avantaje:

  • Funcționează în orice anotimp – spre deosebire de celălalt tip de panou, acesta dă randament și atunci când afară se înregistrează temperaturi negative, însă, specialiștii recomandă să nu fie totuși utilizat iarna, întrucât există riscul ca țevile de alimentare să înghețe și să se spargă.
  • Asigură o presiune ridicată la apa caldă – deși considerat un avantaj, în anumite situații acesta poate reprezenta un pericol, deoarece, dacă nu este consumată toată apa, temperatura crește și, odată cu ea, și presiunea, ceea ce poate face ca dispozitivul sa cedeze.

Dezavantaje:

  • Are un preț ridicat – în comparație cu cel al panourilor nepresurizate, acesta este mai mare cu cel puțin 30-40%. Astfel, și amortizarea cheltuielilor este mult mai lentă, timpul de așteptare putând chiar să se și dubleze, adică doi ani se pot transforma în patru.
  • Prezintă risc mare de defecțiuni – potrivit specialiștilor, supapa este una dintre componentele care se strică frecvent și trebuie înlocuită. Cât de des? De cel puțin două ori pe an.
  • Se instalează greu – și asta din cauză că este necesar să ai cunoștințe în domeniul instalațiilor.

Ai găsit răspunsul la întrebarea inițială? Dacă nu, contactează un specialist și dezbate și restul nelămuririlor pe care le mai ai. Abia ulterior, fă achiziția potrivită!

sursa foto: Shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.