Ziarul electronic al arădenilor

Orașul New York este cel mai populat oraș din Statele Unite.

Cu peste 19,2 milioane de rezidenți pe o arie de 830km², New York este metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite. În ultimul deceniu, populația orașului a crescut, demografii estimând că populația New York-ului va ajunge la 9,2 – 9.5 milioane până în 2030. Două dintre caracteristicile demografice importante ale orașului sunt densitatea și diversitatea culturală.

Densitatea New York-ului este de 10.194 loc./km², fiind astfel municipalitatea cu peste 100.000 locuitori și cu cea mai mare densitate din Statele Unite. New York-ul are o diversitate covârșitoare.

De-a lungul istoriei sale, orașul a fost un punct de stabilire al imigranților. Astăzi, 36% din populația sa este născută în altă țară. În New York imigranții din nicio singură țară sau regiune nu sunt majoritari. Primele 10 țări de origine ale majoritatea imigranților sunt Republica Dominicană, China, Jamaica, Guiana, Pakistan, Ecuador, Haiti, Trinidad-Tobago, Columbia și Rusia. Aproximativ 170 de limbi sunt vorbite în New York.

sursa: wikipedia.org

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.