Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Sănătăţii: Sistemul de Sănătate din România este unul de tip feudal

Vlad Voiculescu1Sistemul de sănătate din România este un sistem de tip feudal, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, adăugând că până la sfârşitul mandatului vrea să destructureze o parte din componentele feudale care împiedică reforma din sistem.

Sistemul de sănătate din România funcţionează ca o feudă medievală, a declarat miercuri seara ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la prima sa apariţie publică după preluarea mandatului.

„Primul gând care-mi vine în minte când mă gândesc la sistemul de sănătate este cuvântul feudal. Este o feudă de sus până jos şi într-un sistem feudal e mai puţin vorba despre oameni, despre oameni buni sau răi, este vorba de sistem şi despre păstrarea feudei, a privilegiilor.

Este un sistem feudal şi sper ca până la sfârşitul acestui mandat să destructurăm câteva lucruri”, a declarat Voiculescu în cadrul discuţiilor care au avut loc după proiecţia unui film despre reţeaua citostaticelor.

În ceea ce priveşte problemele pe care deja le-a întâmpinat ca ministru, el a explicat că printre lucrurile care lipsesc sunt datele despre sistem, despre medici şi despre spitale.

„În momentul acesta nu ştim câţi medici avem în România, nu ştim cum sunt plătiţi, nu ştim exact cât cheltuim pe medicamente, nu ştim câte plăţi informale sunt, nu ştim cu exactitate de ce o operaţie costă mai mult într-un loc decât în altul din perspectiva Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)”, a spus Voiculescu.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.