Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Educației, la Arad. Încercăm să finalizăm mai devreme Palatul Copiilor, pentru a nu mai plăti chirie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că se fac eforturi pentru finalizarea, mai devreme, a noului Palat al Copiilor din municipiul Arad, pentru ca banii plătiţi pe chiria din clădirea retrocedată să poată fi redirecţionaţi către investiţii, suma necesară pentru încheierea lucrărilor fiind de 10 milioane de lei.

Ministrul a spus că a venit la Arad pentru a discuta „problemele cu care se confruntă sistemul de învăţământ“ şi pentru a vedea stadiul derulării unor investiţii.

„Sunt aici cu două investiţii, Clubul Şcolar Sportiv şi Palatul Copiilor. Încercăm să găsim o formulă în aşa fel încât aceste investiţii să se finalizeze mai repede, pentru că activitatea extracurriculară care se desfăşoară în orice judeţ în Palatul Copiilor este o componentă extrem de importantă în procesul educativ.

Mai este nevoie de 10 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Arad. Vrem să vedem dacă s-ar putea finaliza pe părţi, în aşa fel încât să se poată muta activităţile aici şi ce plătim chirie dincolo să fie resurse care se duc tot în finalizarea Palatului“, a declarat Ecaterina Andronescu, care nu a precizat un termen la care lucrările ar putea fi încheiate.

Cu privire la cluburile sportive, ministrul a spus că se caută o formulă, împreună cu Ministerul Tineretului, „astfel încât copiii din cluburile şcolare să nu mai plătească taxe când se duc să facă performanţă“.

Clădirea Palatului Copiilor Arad a fost retrocedată cu mulţi ani în urmă, iar autorităţile plătesc o chirie lunară de aproximativ 2.000 de euro. Între timp, proprietarul a scos la vânzare imobilul.

Lucrările la noul imobil ce va fi destinat activităţilor copiilor au început în 2008 şi ar fi trebuit încheiate în 2013, însă au fost oprite câţiva ani din cauza lipsei finanţării. Clădirea va avea o suprafaţă utilă de 4.681 de metri pătraţi.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.