Ziarul electronic al arădenilor

Ministerul Muncii va înfiinţa Avocatul Copilului până la sfârşitul anului

Ministerul Muncii va înfiinţa Avocatul Copilului până la sfârşitul anului, pentru ca „drepturile şi interesele copiilor să fie apărate şi promovate în faţa tuturor, fie că este vorba de instituţiile de la nivel central sau local sau orice alţi factori de decizie, ale căror hotărâri au impact asupra vieţii acestora”.

„Considerând că investiţia în copii reprezintă o investiţie în viitor, programul de guvernare pentru perioada 2014 – 2020 cuprinde printre măsurile destinate acestora şi înfiinţarea instituţiei Avocatul Copilului, până la sfârşitul anului, cu mandatul de a promova drepturile copilului şi a apăra respectarea acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Reprezentanţii Ministerului Muncii spun că, prin înfiinţarea Avocatului Copilului, doresc „ca drepturile şi interesele copiilor să fie apărate şi promovate în faţa tuturor, fie că vorbim de instituţiile de la nivel central sau local sau orice alţi factori de decizie, ale căror hotărâri au impact asupra vieţii acestora”.

Potrivit sursei citate, Avocatul Copilului va acţiona în scopul promovării şi protejării drepturilor copiilor în vârstă de până la 18 ani, va susţine şi încuraja respectarea şi promovarea drepturilor copiilor în vederea îmbunătăţirii atitudinii publice faţă de aceştia.

Viitoarea instituţie va colabora cu organizaţiile copiilor şi va transmite informaţiile primite de la acestea către factorii de decizie şi autorităţile competente, având posibilitatea de a formula şi propuneri de măsuri, menite să încurajeze participarea copiilor în luarea deciziilor care îi privesc.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.