Ziarul electronic al arădenilor

Când știi că e timpul să achiziționezi o mașină Mercedes nouă?

Dealer-ul Mercedes-Benz, Auto Schunn Romania, cu reprezentanta si comercializare de auto rulate Arad, iti prezinta 4 sugestii pentru o decizie corecta atunci cand vrei sa-ti cumperi o masina noua.

Unii oameni tin enorm de mult la masinile lor Mercedes si cateodata ai senzatia ca le au dintotdeauna. Nu este neaparat un lucru rau. Dar vine totusi un moment cand masina Mercedes se strica din ce in ce mai des si continui sa o repari mereu sau pur si simplu nu se mai incadreaza stilului tau de viata. Hotararea de a o inlocui poate fi dificila indiferent de motiv.

Iata totusi cand e timpul sa iti cumperi o noua masina Mercedes:

Cazul 1: Daca masina Mercedes s-a stricat grav

Primul pas este sa faci o estimare a costului de reparatii. Nu poti lua o decizie rationala daca este in interesul tau financiar sa repari sau sa cumperi alta masina Mercedes decat daca stii cat te va costa reparatia. De asemenea, trebuie sa ai in vedere ca in viitorul apropiat este posibil ca masina sa aiba o alta defectiune din nou.

Al doilea pas este sa afli valoarea masinii tale Mercedes cu si fara reparatii. In functie de cat de veche este autoturismul tau, poti afla cat ar valora pe piata auto in conditiile de fata sau daca decizi sa o repari.

Din pacate decizia iti apartine in totalitate dupa ce ai aflat aceste sume pentru ca sunt si multe alte variabile la mijloc. Daca reparatia masinii Mercedes costa mai mult decat daca ti-ai cumpara alta, atunci poate trebuie sa ai in vedere inlocuirea acesteia. Trebuie sa cantaresti bine optiunile pentru ca tu esti singurul care isi cunoaste bugetul.

Cazul 2: Ai o masina Mercedes veche, merge bine dar nu stii daca ar trebui sa o mai pastrezi

Primul pas este sa iti dai seama de ce ti-ai dori o masina noua Mercedes. Daca este un moft sau nu. Poate iti doresti un autoturism Mercedes mai mare, mai practica sau poate vrei sa iti creezi o imagine mai buna la locul de munca. Sunt motive subiective si pot diferi de la persoana la persoana.

Urmatorul pas este sa te interesezi de preturile de pe piata auto si sa vezi daca iti permiti sa achizitionezi o alta masina Mercedes mai noua. De asemenea, trebuie sa afli care este pretul pe care l-ai obtine pe masina ce o detii. Uneori, daca masina este tinuta prea mult timp este posibil sa se devalorizeze si daca functioneaza bine, nu merita a fi vanduta deoarece ai obtine un pret prea mic.

Daca totusi inca ai putea obtine un pret bun pe ea, dar anul urmator acel pret ar scadea simtitor, poate este ocazia sa iei hotararea cat mai repede.

Mai exista si alte cazuri cand ar trebui sa iti inlocuiesti masina Mercedes veche cu una noua:

* cand nu se mai potriveste stilului tau de viata (de exemplu vei avea copii in viitorul apropriat  si tu ai o masina cu 2 locuri)

* familia se mareste si ai nevoie pur si simplu de un autoturism mai mare decat cea pe care o detii;

* ti-ai gasit un job mai departe de locuinta si ai nevoie de o masina care consuma mai putin carburant in oras;

* costurile de reparatie sunt enorme de fiecare data, indiferent cat de mari sau mici sunt stricaciunile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.