Ziarul electronic al arădenilor

Ministerul Finanțelor cere Primăriei Arad informații despre excedentul bugetar

Ministerul Finanțelor a cerut Primăriei Municipiului Arad informaţii cu privire la veniturile anilor 2018-2019 şi destinaţia excedentului bugetar la 31 decembrie 2018, iar conducerea Primăriei susține că Guvernul are intenția „să mai taie ceva din banii arădenilor“.

Viceprimarul Călin Bibarț a anunțat, luni, că Ministerul Finanţelor a transmis o „solicitare fără precedent“, Guvernul cerând informaţii cu privire la veniturile anilor 2018-2019 şi destinaţia excedentului bugetar la 31 decembrie 2018.

Bibarţ acuză că Guvernul ar putea avea intenţia „să mai taie ceva bani din bugetul arădenilor“.

„Am primit o adresă prin Trezoreria Arad de la Ministerul Finanţelor. Este pentru prima dată în istoria administraţiei locale în care suntem întrebaţi de către Guvernul României de soarta excedentului bugetar, de investiţiile pe care le facem din acesta şi cum sunt ele gândite. Această solicitare ne ridică un mare semn de întrebare, de mirare şi de atenţionare ca nu cumva să-i aducă gândul să mai taie ceva bani din bugetul arădenilor. Pentru că aşa cum ştiţi, în ultimii ani, de fiecare dată când a venit câte o hârtie de la Bucureşti a mai urmat una în care se mai luau nişte bani de la arădeni“, a declarat Călin Bibarţ.

Bibarț a spus că excedentul este destinat investiţiilor în Arad, „iar banii nu au fost cheltuiţi în anii anteriori fie pentru că sunt alocaţi unor proiecte care se întind pe mai mulţi ani, fie pentru că procedurile birocratice nu au permis începerea unor lucrări la timp“.

„Nu e vina arădenilor, nici a administraţiei arădene că de la Bucureşti avem legi din ce în ce mai proaste şi mai încâlcite astfel încât de la momentul la care iei decizia să faci o investiţie şi până reuşeşti s-o realizezi durează ani de zile. Nu e vina arădenilor că atât Guvernul cât şi Parlamentul nu au fost în stare să aprobe bugetul decât în 16 aprilie“, a mai spus Bibarț.

La începutul acestui an, Primăria Arad a raportat un excedent bugetar de 168 de milioane de lei, mai mic decât în urmă cu un an, când era de 202 milioane de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.