Ziarul electronic al arădenilor

Mașinile polițiștilor locali din Arad, dotate cu camere video

Mașinile Direcției Generale Poliția Locală Arad vor fi dotate cu camere video, care vor fi destinate documentării contravențiilor constatate.

Instituția a anunțat că, din această lună, va intra în dotare o primă tranșă de 10 camere video auto, destinate documentării contravențiilor ce intră în competența serviciilor de Circulație pe Drumurile Publice și Parcări, Ordine Publică, Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, Biroului Protecția Mediului și Biroului Activitate și Control Comercial.

„Noile dispozitive vor permite surprinderea rapidă și continuă a unor fapte contravenționale, cum ar fi deversarea deșeurilor în zone neautorizate din  unitatea administrativ teritorială Arad, încălcări ale prevederilor Codului Rutier referitor la care legea conferă atribuții polițiștilor locali; derularea neautorizată a unor lucrări de construcții/continuarea acestora după dispunerea suspendării etc. Înregistrările vor conține, în afara intervalului de timp, poziționarea prin GPS a locației în care se realizează filmarea“, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Conform sursei citate, prin utilizarea camerelor menționate, împreună cu body-camerele existente deja în dotare și cele care vor fi achiziționate, se dorește probarea mai facilă a faptelor consemnate în procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor.

„De asemenea, echiparea polițiștilor locali cu dispozitive de înregistrare a modului în care își exercită atribuțiile de serviciu are și rolul de a furniza structurilor partenere cu responsabilități în domeniile păstrării ordinii și liniștii publice, combaterii infracționalității și asistenței sociale, date cât mai complete privind modul în care se materializează, pe domeniul public, faptele ce intră și în competența acestora“, se mai arată în comunicatul de presă.

CITITI SI: Polițiștii locali din Arad, dotați cu body cam-uri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.