Ziarul electronic al arădenilor

Mai mulţi migranţi, prinşi la PTF Nădlac II ascunşi printre mărfuri, în camioane

Mai mulţi migranţi din şapte ţări au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, când încercau să iasă ilegal din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascunşi în trei camioane ce transportau mărfuri diverse în ţări europene.

Şoferii sunt români şi un turc, ei transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto şi frigidere pentru societăţi comerciale din Suedia, Spania şi Germania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 17 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afroasiatice (Afganistan, Siria, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka şi Etiopia), cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, cei mai mulţi intraţi legal în România”, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Cei trei şoferi sunt cercetaţi penal pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii ascunşi în camioane, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.