Ziarul electronic al arădenilor

Jandarmii și polițiștii arădeni au prins doi bărbați care au tăiat ilegal 250 de arbori

Doi bărbaţi din judeţul Arad sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi în timp ce tăiau ilegal arbori dintr-o pădure, ulterior constatându-se că au tăiat fără drept 250 de pomi, cu un prejudiciu de 114.000 de lei.

Suspecţii au fost prinşi, joi, în urma unei acţiuni comune a jandarmilor, poliţiştilor şi angajaţilor Ocolului Silvic Valea Mare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În zona împădurită din apropierea localităţii Valea Mare, cei doi bărbaţi, administrator şi angajat al unei firme de exploatare forestieră, tăiau copaci ilegal pentru a-i vinde ca lemn de foc.

„La verificările efectuate în teren, pe o suprafaţă de aproximativ 16 hectare de pădure, s-au descoperit 250 de cioate rezultate în urma tăierii ilegale a arborilor. De asemenea, pentru ascunderea activităţii ilicite, cioatele au fost însemnate de către cei doi cu o vopsea asemănătoare celei folosite de către specialiştii din cadrul Ocolului Silvic Valea Mare. Arborii tăiaţi au fost transportaţi în depozitul societăţii comerciale cu ajutorul unui utilaj forestier şi prelucraţi în lemn de foc“, precizează un comunicat transmis de Jandarmeria Arad.

În urma măsurătorilor făcute de către personalul silvic, a rezultat cantitatea de 171 de metri cubi de arbori tăiaţi ilegal, cu un prejudiciu de 114.000 lei.

„La faţa locului, în partida deţinută de către societate comercială, a fost descoperită doar o mică parte din cantitatea materialului lemnos recoltat ilegal, restul fiind comercializat“, se mai arată în comunicat.

Cei doi bărbaţi au fost predaţi poliţiştilor, pentru a fi cercetaţi penal, în timp ce utilajul forestier folosit de către aceştia a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.