Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Județean Arad, inclus în Programul Național de Boli Cardiovasculare

Persoanele care suferă intervenţii cardiovasculare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad vor beneficia de finanţare de la stat pentru unele proceduri şi dispozitive medicale, după ce unitatea a fost inclusă în Programul Naţional de Boli Cardiovasculare.

Conducerea SCJU Arad a anunţat, joi, că includerea în acest program înseamnă că dispozitivele medicale şi materialele sanitare necesare unor intervenţii cardiovasculare, specifice tratamentului pacienţilor cu boli cardiovasculare, vor fi finanţate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Arad.

Este vorba despre proceduri de dilatare percutană a stenozelor arteriale – prin montarea de stent la nivelul arterelor coronare şi la nivelul arterelor membrelor inferioare, superioare şi la carotide – sau proceduri de implantare de defibrilatoare interne.

„Astăzi am primit veşti bune în ceea ce priveşte Compartimentul de Cardiologie Intervenţională, deoarece la un an de la înfiinţarea acestuia, spitalul nostru a fost cuprins în Programul Naţional de Boli Cardiovasculare, program care presupune finanţarea unor proceduri medicale, esenţiale pentru o mare parte a pacienţilor cu boli cardiovasculare. Am fost acceptaţi în acest program deoarece îndeplinim criteriile de eligibilitate referitoare la diferite proceduri medicale“, a declarat managerul interimar al spitalului, Florina Ionescu.

Pe parcursul primului an de funcţionare, Compartimentul de Cardiologie Intervenţională din cadrul SCJU a tratat peste 800 de pacienţi din Arad şi judeţele limitrofe, însă până acum intervenţiile şi dispozitivele erau finanţare de spital şi de Consiliul Judeţean.

Un an de activitate al Laboratorului de Cardiologie Intervențională. 800 de pacienți tratați

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.