Ziarul electronic al arădenilor

„Furatul miresei“ de la nunţi, sancţionat cu amenzi

60608345Tradiţionalul „furat al miresei“ de la nunţi este sancţionat cu amenzi la Vaslui de către autorităţile locale „dacă este deranjată liniştea locuitorilor municipiului“, se arată în noul Regulament de organizare al restaurantelor, aprobat de Consiliul Local.

Municipiul Vaslui se va transforma într-o adevărată oază de linişte, potrivit noului Regulament de organizare şi funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică, în condiţiile în care, cu totul excepţional, niciun restaurant sau terasă nu va mai putea funcţiona după ora 23.00.

Nici tradiţionalul furat al miresei nu se mai poate face ca până acum, nuntaşii fiind amendaţi „dacă este deranjată liniştea locuitorilor municipiului“.

„Amenzile sunt aplicate de către Poliţia locală şi cea naţională, sancţiunile putând ajunge până la 1.000 de lei. Ele sunt aplicate nuntaşilor, în conformitate cu Legea 61/1991, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Această măsură din regulament trebuia impusă, având în vedere că erau situaţii în care cei care furau mireasa dansau printre blocuri, deranjând locuitorii municipiului“, a declarat, marţi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, Clitemnestra Tofan.

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.