Ziarul electronic al arădenilor

Femeia care și-a ucis copilul de 9 ani, declarată iresponsabilă și nu poate fi trasă la răspundere penală

Procurorii arădeni au anunțat că femeia care și-a ucis, în luna aprilie, copilul în vârstă de 9 ani, într-un apartament din cartierul Micălaca, a acționat pe fondul unei stări de depresie, iar aceasta nu poate fi trasă la răspundere, fiind iresponsabilă.

„Prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului-şef Secţie Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p. În fapt, s-a reţinut că în data de 20 aprilie 2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul“, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Arad.

Din raportul de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că „la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit“.

„Pe cale de consecinţă, suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă“, se mai arată în comunicatul de presă.

Copilul de 9 ani a fost găsit mort într-o locuinţă din cartierul Micălaca, alături de mama rănită grav, cei doi având urme de răni provocate de cuţit.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că victimele au fost găsite de soţul femeii, când s-a întors acasă dintr-o localitate învecinată, unde familia are o a doua casă. El a cerut ajutorul vecinilor, iar o femeie a sunat la 112, relatând că fiul bărbatului şi soţia sunt în stare de inconştienţă, cu răni aparent provocate de cuţit.

CITITI SI: Copil de 9 ani, găsit mort în locuinţă. Procurorii efectuează cercetări in rem

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.