Ziarul electronic al arădenilor

Falcă, la întâlnire cu Iohannis. Ce le-a transmis președintele celor din PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu liberalii, iar discuţiile au vizat în principal agenda europeană, surse politice susţinând că s-a vorbit şi despre europarlamentare.

„Confirm această întâlnire, a avut loc ieri (miercuri – n.r.) după amiază. Am fost împreună cu mai mulţi colegi din conducere. Tematica principală a discuţiei a fost legată de agenda europeană în perioada Preşedinţiei Consiliului UE deţinută de România”, a afirmat Ludovic Orban, joi, pentru Mediafax.

Întrebat dacă au fost abordate şi subiecte legate de justiţie, cum ar fi recursul compensatoriu, Ludovic Orban a răspuns: „Nu, tematica principală a fost de ce presupune agenda europeană, care sunt priorităţile României, cum putem să susţinem toate demersurile preşedintelui şi noi de la nivelul grupului parlamentar sau din grupul PPE din care facem parte.

De asemenea am discutat despre evenimente importante care urmează să aibă loc peste şase luni, cum e evenimentul reuniunea PPE împreună cu Comitetul Regiunilor care va avea loc pe 16 martie. De asemenea, de reuniunea PPE şi în mod evident am discutat în vederea coordonării agendei europene şi unei acţiuni comune în beneficiul României la nivel european”.

Surse politice au spus, pentru Mediafax, că întâlnirea a avut loc miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00, la Vila Lac 2.

La întâlnirea cu şeful statului au fost prezenţi Dan Motreanu, Marian Petrache, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Cristian Buşoi, Gheorghe Falcă, care fac parte din echipa celor 10 liberali care se vor ocupa de campania electorală. Din echipă fac parte şi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, însă cei doi nu au participat la întrevederea cu preşedintele Iohannis.

Conform surselor citate, şeful statului le-a transmis liberalilor că este foarte optimist şi încrezător că vor câştiga atât alegerile europarlamentare, cât şi pe cele prezidenţiale. Cu toate că discuţiile au vizat modul în care privesc campania electorală pentru cele două tururi de scrutin, nu au fost abordate listele candidaţilor la alegerile europene.

Întâlnirile între preşedintele României şi liberali vor avea loc de două ori pe lună pe tot parcursul anului, au adăugat sursele menţionate.

Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să îşi intensifice şi activitatea în Opoziţie. De asemenea, sursele au precizat că Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au discutat şi în privat. „Se înţeleg foarte bine şi este o dinamică bună între ei”, au explicat sursele politice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.