Ziarul electronic al arădenilor

Dan Onaca – pompierul anului, Cătălin Câlb – salvatorul anului

„Pompierul anului 2018“ a fost ales plt. adj. șef Dan Onaca, iar plt. maj. Cătălin Câlb a fost desemnat „Salvatorul anului 2018“, cei doi primind certificatele care le atestă meritele în cadrul prezentării bilanțului de activitate al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al Județului Arad, pentru anul trecut.

„Pompierul anului 2018“, Dan Onaca este pompier de peste 25 de ani. „25 de ani doar la intervenție, sute de incendii, inundații, zeci de vieți salvate.
Acum este șef GIS în cadrul Detașamentului de Pompieri Arad și în anul 2018 a condus cele mai grele intervenții ale inspectoratului toate încheiate cu succes“, se arată în prezentarea făcută de ISU Arad.

„Salvatorului anului 2018“, Cătălin Câlb, este pompier „din pasiune“. „Pasionat de meserie, nu a stat niciodată pe gânduri când a fost nevoie de el la intervenție. Așa a făcut și la intervenția din vara anului 2018, când a venit cu autospeciala de lucru și salvare la înălțimi la incendiu. Calm și cu mult curaj a analizat rapid situația și a luat cea mai bună decizie, reușind să evacueze în condiții de siguranță două femei în vârstă de la etajul 4, dintr-un apartament inundat de fum“, este prezentarea făcută de ISU Arad.

În cursul zilei de joi, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al Județului Arad a prezentat bilanțul activităților desfășurate de unitate în anul 2018.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.