Ziarul electronic al arădenilor

EximBank majorează finanțarea acordată Maschio-Gaspardo România

EximBank şi producătorul de utilaje agricole Maschio-Gaspardo România au agreat majorarea împrumutului acordat în 2017 de bancă pentru derularea activităţii curente a companiei, la aproximativ 16 milioane de euro, de la 2,6 milioane de euro, potrivit unui comunicat al băncii.

„Flexibilitatea şi adaptabilitatea se numără printre valorile EximBank, iar acest lucru înseamnă că avem abilitatea de a face faţă provocărilor, de a manifesta deschidere faţă de noi abordări şi de a ne adapta la nevoile partenerilor noştri. Este o calitate care ne permite să continuăm şi să extindem colaborări cu companii în plină dezvoltare, precum Maschio-Gaspardo România, cărora le putem asigura resursele financiare necesare pentru implementarea cu succes a unor proiecte de investiţii ce asigură o creştere a capacităţii şi a volumului de producţie, o extindere a gamei de produse, precum şi o majorare a valorii exporturilor“, a spus preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

Producătorul de utilaje agricole Maschio-Gaspardo România, parte a grupului italian Maschio Gaspardo, lider la nivel mondial în producţia de echipamente agricole pentru cultivat, semănat/plantat, recoltat şi protecţia culturilor, deţine o fabrică în localitatea arădeană Chişineu-Criş, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi şi prese de balotat).

Compania a finalizat în 2017 implementarea unui proiect de extindere a capacităţii de producţie şi diversificarea acesteia, în valoare de circa 10 milioane de euro, care a constat în extinderea halei de producţie cu 8.650 de metri pătraţi şi dotarea acesteia cu echipamentele necesare.

„Am văzut că sloganul vostru este «România creşte cu noi» şi aş vrea să vă spun că şi noi am crescut tot cu voi. Am venit în România cu 15 ani în urmă şi am reuşit să ajungem la o cifră de afaceri anuală de 50 de milioane de euro, rezultat la care am avut de-a lungul timpului tot suportul vostru, al EximBank. Vreau să vă mulţumesc pentru toată colaborarea noastră – de la nivelul agenţiei Arad şi până la nivel de top management – pentru toată deschiderea şi viteza cu care v-aţi adaptat la nevoile noastre. Am întâlnit mulţi bancheri la viaţa mea, dar ce m-a atras la voi a fost că nu v-aţi uitat doar la numere, la cifre, ci aţi vrut să vedeţi şi dincolo de birouri. Aţi fost împreună cu noi în fabrică şi aţi văzut cum producem utilajele, aţi fost împreună cu noi pe câmp, când am testat utilajele. Bilanţul niciodată nu transmite emoţiile pe care le transmit oamenii“, le-a spus Mirco Maschio, preşedintele Grupului Maschio-Gaspardo, angajaţilor EximBank cu ocazia unui eveniment comun organizat recent.

Maschio-Gaspardo România este parte a grupului italian Maschio Gaspardo, care are şapte unităţi mari de producţie, patru în Italia şi alte trei în străinătate (România, India şi China), şi 12 filiale de vânzări în străinătate (Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, România).

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.