Ziarul electronic al arădenilor

DSP Arad: 18 elevi de Liceul „Adam Muller Guttenbrun“, la spital. Trei au fost internați

Direcția de Sănătate Publică Arad a informat că 18 elevi de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun“, cu vârste între 8 și 18 ani, au ajuns, luni, la Unitatea de Primire-Urgențe de la Spitalul Clinic Județean, iar trei au fost internați.

Conform DSP Arad, elevii care au ajuns la spital au prezentat, afirmativ, simptome generale, nespecifice, precum: prurit, cefalee, dureri abdominale, în formă ușoară.

„În urma investigațiilor, trei elevi au rămas sub supraveghere medicală: unul de opt ani a fost internat pe Compartimentul Boli Infecțioase Copii, unul de 17 ani pe Secția Clinică Pediatrie II și unul de 18 ani pe Secția Clinică Medicină Internă I. Ceilalți elevi au fost investigați de personalul de specialitate, fără a necesita internare“, se arată într-o informare a DSP Arad.

Conform sursei citate, după evenimentele din data de 13 ianuarie 2020, și până astăzi, au fost suspendate cursurile în toate cele trei corpuri de clădire ale unității de învățământ și s-au efectuat acțiuni de igienizare cu personal de specialitate, pe parcursul a patru zile consecutiv, cu 5 spălări la diferite intervale de timp și aerisire permanentă.

„Pe tot parcursul zilei de luni, 20 ianuarie, inspectorii sanitari din cadrul DSP Arad au verificat modul și condițiile de desfășurare a procesului educațional în cele trei corpuri de clădire ale unității de învățământ. La această oră se efectuează cercetare la fața locului, de lucrători din cadrul IPJ Arad, fiind ridicate probe de către Serviciul Criminalistic și măsurători specifice de către echipajul CBRN al ISU Arad. Măsurătorile efectuate până acum, nu au înregistrat depășiri ale fondului natural. În momentul de față nu se poate face o legătură directă cu evenimentele din 13 ianuarie“, se mai menționează în informarea remisă de DSP Arad.

Luni, Liceul „Adam Muller Guttenbrun” a fost redeschis, după ce au fost ventilate toate încăperile, în urma dezinsecţiei şi deratizării care au fost făcute în timpul vacanţei de iarnă.

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal în cazul elevilor intoxicaţi în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie, după ce s-a stabilit o legătură directă între acţiunea care a avut loc în 13 ianuarie şi reacţiile pe care le-au avut deja zeci de adolescenţi.

Dezinsecţia a fost făcută de o firmă din judeţul Hunedoara, cercetată acum pentru vătămare corporală, fals în înscrisuri şi uz de fals, dar şi pentru trafic de substanţe periculoase.

Inspectorii sanitari care se ocupă de anchetă susțin că una dintre substanțele folosite pentru dezinsecția școlii era interzisă în România, iar o alta ar fi fost folosită în concentrație prea mare.

CITITI SI: O substanță folosită pentru dezinsecția la Liceul German, interzisă în România

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.