Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Două persoane reţinute pentru distrugerea prin explozie a unui bancomat din Alfa

VIDEO Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi, sub acuzaţia de furt calificat şi distrugere, după ce ar fi sustras, în ianuarie, bani din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul.

În urma a trei percheziţii efectuate luni de poliţişti, pe raza judeţului Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat şi distrugere, au fost descoperite şi ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen şi acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, şi un cablu electric cu electroşoc, confecţionat artizanal.

„În urma investigaţiilor a reieşit că, în perioada 6 – 14 ianuarie, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timişoara, iar la data de 14 ianuarie ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul“, informează IPJ Arad.

Bancomat era situat pe strada Tunarilor, în vecinătatea pieţei din cartierul Alfa.

Bărbatul și femeia au fost reținuți, pe baza de ordonanță de reținere, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

Cei doi se numesc Ioan Flavius Ritan, de 32 de ani, din Semlac, și Claudia Ritan, de 28 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș.

De asemenea, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârşirea faptelor.

În investigaţiile desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcţia Operaţiuni Speciale din IGPR, precum şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi de la inspectoratele de poliţie din judeţele Timiş, Bihor, Maramureş, Cluj, Braşov, Argeş şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, se arată în comunicat.

UPDATE

Magistrații au emis, marți, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele barbatului bănuit de furt calificat și distrugerea bancomatului.

Partenera acestuia în cazul furtului, care are 28 de ani şi este localitatea timişană Dumbrăviţa, va fi cercetată în stare de libertate, pentru că procurorii nu au cerut arestarea sa.

CITITI SI: Explozie la un bancomat din Arad. Hoții au încercat să fure banii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.