Ziarul electronic al arădenilor

Doar jumătate dintre cei confirmaţi cu COVID-19 în ultimele două săptămâni, în Arad, au acceptat internarea

Doar jumătate dintre persoanele care au fost depistate cu COVID-19 în ultimele două săptămâni au acceptat să primească tratament în spitale, iar unii dintre cei care au ales să stea acasă au ajuns, ulterior, în unităţile medicale, având complicaţii respiratorii.

Potrivit raportării de luni a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Arad, la nivelul judeţului erau înregistrate 81 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, infectate în ultimele două săptămâni. Aceste cazuri au fost înregistrate după momentul în care autorităţile declaraseră judeţul „liber de COVID-19“, pentru că fuseseră externaţi toţi pacienţii.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dintre cei 81 de infectaţi după 7 iulie, doar 37 sunt internaţi în secţiile COVID ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Alţi doi sunt internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara, iar trei au fost deja externaţi.

Un număr de 39 de bolnavi au refuzat internarea şi au rămas în izolare la domiciliu.

„Ei sunt monitorizaţi de către medicul de familie, fără tratament la domiciliu. Au semnat pe propria răspundere că nu vor asistenţă medicală, ceea ce reprezintă un risc major, pentru că starea lor de sănătate se poate degrada rapid. Din păcate, în Arad am avut, în ultimele zile, cazuri de bolnavi care au ales să stea acasă, iar apoi au făcut complicaţii respiratorii şi au ajuns să fie internaţi la Terapie Intensivă“, a declarat şeful DSP Arad, Horea Timiş.

El a adăugat că cei infectaţi care refuză internarea „reprezintă un risc şi pentru familie sau anturaj“, pentru că pot transmite virusul.

Pe 2 iulie, autorităţile din Arad au declarat judeţul „liber de COVID-19“, după ce au fost externaţi ultimii bolnavi şi după ce, timp de două săptămâni, nu au fost înregistrate cazuri noi. După câteva zile, însă, au început să fie înregistrate noi infectări.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 786 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.