Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 20 iulie – 2 august 2020.

În Banat, vremea se va încălzi până în data de 22 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade.

În 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 2 grade Celsius, apoi maximele termice vor creşte din nou, spre 30 de grade, în medie, pe 26 iulie. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 27 şi 29 de grade, cu mici variaţii de la o zi la alta.

Media minimelor termice va creşte de la 14 la 16 grade în primele trei nopţi, apoi, după o uşoară scădere, aceasta va urca până la 17 grade în dimineaţa de 26 iulie.

În continuare, până pe 2 august, mediile termice nocturne vor oscila uşor în jurul a 16 – 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 24 şi 29 iulie.

În Crişana, vremea se va încălzi până în data de 21 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 29 de grade. Până pe 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 3 grade Celsius, după care maximele termice vor creşte uşor, spre 28 de grade, în medie, pe 25 iulie şi 26 iulie.

În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 26 şi 28 de grade, cu mici variaţii de la o zi la alta. Media minimelor termice va creşte de la 14 la 16 grade în primele trei nopţi, apoi, după o uşoară scădere, va urca spre 17 grade în dimineaţa de 26 iulie.

În continuare, până pe 2 august, mediile termice nocturne vor oscila uşor în jurul a 15 – 16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 25 şi 30 iulie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.