Ingrediente:
25 buc. pişcoturi
250 gr. crema mascarpone
200 gr. unt
3 linguri zahăr pudră
200 gr. ciocolată albă
200 ml. sirop concentrat de mentă
afine congelate
Glazura:
100 gr. ciocolată amăruie
o cutie bomboane ciocolată cu cirese şi lichior
puţin lapte
sirop:
zahăr,apă şi zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se pregăteşte o formă de tort cu inel detaşabil în care se pune o folie.
Ciocolata albă se topeşte pe baie de aburi, când e topită se pune siropul de mentă.
Dacă ciocolata se va întări, se adaugă sirop până la consistenţa dorită, având grijă să nu fie prea subţire.
Untul şi crema mascarpone se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă ciocolata puţin răcită.
Se lasă crema puţin la frigider, apoi se înmoaie foarte puţin pişcoturile în sirop, se pune un strat de pişcoturi, crema, afine, apoi câteva pişcoturi, iar crema şi un strat de pişcoturi care va deveni baza când va fi răsturnat.
Se acoperă cu folia, se pune deasupra o farfurie şi se lasă la frigider până s-a întărit crema.
Se răstoarnă pe platou.
Pentru glazură, se topeşte pe baie de aburi ciocolata şi bomboanele şi se adaugă lapte până se obţine consistenţa dorită.
Se pune glazura deasupra şi se lasă la frigider să se întărească bine.
sursa: bucataras.ro