Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Desert mentolat cu ciocolată

Ingrediente:

25 buc. pişcoturi

250 gr. crema mascarpone

200 gr. unt

3 linguri zahăr pudră

200 gr. ciocolată albă

200 ml. sirop concentrat de mentă

afine congelate

Glazura:

100 gr. ciocolată amăruie

o cutie bomboane ciocolată cu cirese şi lichior

puţin lapte

sirop:

zahăr,apă şi zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se pregăteşte o formă de tort cu inel detaşabil în care se pune o folie.

Ciocolata albă se topeşte pe baie de aburi, când e topită se pune siropul de mentă.

Dacă ciocolata se va întări, se adaugă sirop până la consistenţa dorită, având grijă să nu fie prea subţire.

Untul şi crema mascarpone se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă ciocolata puţin răcită.

Se lasă crema puţin la frigider, apoi se înmoaie foarte puţin pişcoturile în sirop, se pune un strat de pişcoturi, crema, afine, apoi câteva pişcoturi, iar crema şi un strat de pişcoturi care va deveni baza când va fi răsturnat.

Se acoperă cu folia, se pune deasupra o farfurie şi se lasă la frigider până s-a întărit crema.

Se răstoarnă pe platou.

Pentru glazură, se topeşte pe baie de aburi ciocolata şi bomboanele şi se adaugă lapte până se obţine consistenţa dorită.

Se pune glazura deasupra şi se lasă la frigider să se întărească bine.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.