Ziarul electronic al arădenilor

De ce trebuie să plătești taxa de pod Fetești – Cernavodă în drum spre litoral?

Daca esti sofer si ai mers cel putin o data la mare pe Autostrada Soarelui, cu siguranta stii de existenta taxei de pod Fetesti – Cernavoda.

Aceasta se achita inaintea traversarii podului peste Dunare de pe A2, iar valoarea ei variaza in functie de tipul autovehiculului pe care il conduci si de numarul de treceri.

Daca detii un autoturism, taxa de pod are o valoare de 13 Lei pentru o trecere, 26 de Lei pentru doua treceri si 208 Lei pentru 20 de treceri. La polul opus, daca te afli la volanul unui TIR, vei achita 91 de Lei pentru o trecere, 182 de Lei pentru doua treceri sau 1.584 de Lei pentru 20 de treceri.

In ceea ce priveste amenda, aceasta variaza intre 130 de Lei si 260 de Lei pentru o trecere frauduloasa, in cazul autoturismelor, putand ajunge la 1.820 de Lei in cazul in care nu achiti peajul pentru un TIR.

Multi oameni cunosc detalii despre taxa de pod Fetesti – Cernavoda, insa nu multi stiu de ce se plateste aceasta taxa. In momentul introducerii sale, transportatorii romani au sesizat Comisia Europeana, sustinand ca fie aceasta taxa, fie rovinieta ar trebui eliminata, deoarece podul este parte a Autostrazii Soarelui, pentru utilizarea careia soferii sunt obligati sa isi achizitioneze rovinieta.

Raspunsul Comisiei Europene a fost insa unul clar. “Acquis-ul comunitar (n.r. ansamblul de legi stabilite intre UE si tarile membre) in materie de taxe de drumuri nu poate impiedica un stat care percepe vinieta, printre care si Romania, sa aplice taxe de poduri si tuneluri. Sumele perepute de catre un stat membru al UE pentru utilizarea infrastructurii rutiere – pod, tunel, autostrada – nu sunt calificate drept taxe potrivit legislatiei comunitare, ci sunt considerate remuneratie pentru prestarea unui serviciu”, a fost raspunsul Biroului de presa al Comisiei Europene.

Asadar, taxa de pod Fetesti – Cernavoda este 100% legala si trebuie achitata de toti soferii care traverseaza podul peste Duare de pe Autostrada Soarelui.

Cea mai rapida si eficienta modalitate de a plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda

De departe cea mai rapida si eficienta modalitate de a plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda este online, pe site-ul taxadepod.ro, autorizat de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site, sa alegi metoda optima de plata (card bancar sau transfer bancar), sa introduci datele tale si ale masinii, sa fii de acord cu Termenii si conditiile si apoi sa apesi butonul “Plateste”. Imediat, confirmarea platii iti va fi livrata gratuit prin e-mail.

Site-ul taxadepod.ro este 100% sigur, iar intreg procesul pentru achizitionarea taxei de pod Fetesti – Cernavoda nu dureaza mai mult de 2 minute! Serviciile oferite de taxadepod.ro catre companiile private sau de stat din Romania si din strainatate sunt fara taxe suplimentare, includ TVA si livrare gratuita prin e-mail.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.