Ziarul electronic al arădenilor

De ce sunt rachetele de Revelion alegerea optimă pentru show-ul pirotehnic dintre ani?

De obicei, oamenii asociaza Revelionul cu artificiile, fie ca vorbim despre cele lansate de municipalitate la miezul noptii in marile piete, cele pe care le poti tine in mana sau cele pe care le achizitionezi de la magazine autorizate si le folosesti exclusiv in aer liber.

Totusi, exista o categorie de articole pirotehnice chiar si mai spectaculoase, gratie numeroaselor efecte luminoase si sonore pe care le produc.

Vorbim desigur despre rachetele de Revelion, care au o multitudine de dimensiuni si forme. Daca ai mai achizitionat pana acum articole pirotehnice pe care sa le detonezi impreuna cu prietenii de Anul Nou, pe langa artificii si petarde sigur ai cumparat si cateva astfel de produse.

Cel mai interesant aspect este ca, daca la artificii si petarde stii de obicei la ce sa te astepti, rachetele sunt intotdeauna imprevizibile. Acestea pot exploda, pot suiera sau pot crea un joc spectaculos de lumini. Practic, cand le cumperi, este ca si cand ai trage un loz in plic: niciodata nu poti fi sigur ce efect vor produce.

Una dintre cele mai des inalnite curiozitati ale clientilor unui magazin de materiale pirotehnice este aceasta: care este diferenta dintre rachete de Revelion si artificii? In primul rand, unele tipuri de artificii, de obicei cele mai mici in dimensiune, pot fi folosite si in interior, pe cand rachetele trebuie lansate exclusiv in spatii deschise, aceasta fiind o regula de siguranta care nu trebuie incalcata niciodata.

Totodata, artificiile se limiteaza la un efect vizual si sonor puternic in momentul in care are loc explozia pe cer, pe cand rachetele de Revelion vin in mai multe varietati, care suiera in momentul lansarii sau sunt dotate cu parasute care incanta vizual publicul.

Un magazin autorizat de articole pirotehnice, asa cum este Ekopiro, include in oferta sa numeroase tipuri de rachete de Revelion, dupa cum urmeaza:

– rachete cu parasuta;

– rachete fluieratoare cu explozie;

– ploaia cu foc;

– rachete T2 (cu efecte diferite si trompeta de start);

– mix rachete (rachete cu parasuta + ploaia cu foc);

– colet familie (4 rachete, 2 snururi pocnitoare, 2 color balls, un covoras pocnitor mic, un crazy ball, un “dracusor”, o “viespe”, un stroboscop, o “mormaiala”, o bila pocnitoare, o petarda mini-black).

Totodata, la Ekopiro poti gasi si unele dintre cele mai cunoscute branduri de rachete de Revelion, printre care Tomahawk, Fly Condor, Cold War, Dum Bum, Happy New Year, Troll, Bazooka, Fly Owl, Fly Hawk, Fly Eagle si Applauz.

Inainte de a lansa rachete de Revelion, trebuie sa tii cont de cateva masuri de siguranta. In primul rand, lanseaza-le exclusiv in spatii deschise, fara produse inflamabile sau vegetatie uscata in jur. Majoritatea rachetelor de Revelion sunt dotate cu un betisor care se poate infige in pamant sau intr-o ladita de nisip – acestea nu trebuie lansate din mana!

Totodata, evita sa folosesti materiale pirotehnice atunci cand esti foarte obosit sau sub influenta bauturilor alcoolice si nu lasa copiii si animalele de companie nesupravegheate in preajma acestora.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.