Ziarul electronic al arădenilor

Cumpără echipament profesionist chiar dacă practici fotbalul la nivel de amator

Chiar daca practici fotbalul sau un alt sport la modul profesionist sau amator, ai nevoie intodeauna de echipament sportiv profesionist.

In felul acesta vei evita in primul rand accidentarile, iar in al doilea rand vei simti mult mai bine placerea de a juca sportul favorit pentru ca nu te vei mai simti incomodat in nici un fel.

Echipamentele sportive profesioniste sunt gandite in asa fel incat sa nu te stanjeneasca sub nici o forma, sa te ajute sa te misti mai usor, sa te protejeze si nu in cele din urma sa iti ajute corpul sa respire corect.

In cazul in care iti doresti sa te echipezi corect, ar trebui sa iti alegi in primul rand ghetele potrivite, apoi urmatoarele lucruri. In randurile de mai jos vei gasi cateva informatii despre cum sa iti alegi incaltamintea potrivita, tricourile potrivite dar si alte lucruri.

Cumpara ghetele de fotbal potrivite

Dupa cum probabil stii deja, acest sport se practica pe mai multe tipuri de terenuri, cum ar fi iarba, gazonul sintetic, parchetul sau chiar betonul.

Fiecare teren in parte are particularitatile sale. Ghetele pentru terenul umed cu iarba nu se vor potrivi niciodata in sala. In cel din urma caz, va trebui sa iti cumperi ghete de fotbal pentru sala. De multe ori acestora li se mai spune si adidasi pentru fotbal in sala.

Pentru gazonul sintetic exista de asemenea incaltaminte speciala. Adidasii pentru fotbalul sintetic au nevoie de o talpa speciala. De regula, acestia pot fi inchiriati de la firmele care pun la dispozitie terenurile. Cele pentru fotbal sintetic pot fi cumparate si online sau din magazinele cu profil sportiv din diferite orase, ca orice adidasi sport.

Terenul cu iarba naturala este cel mai complex si din acest motiv ar trebui sa alegi ghetele de fotbal la care se pot schimba crampoanele pentru a le putea adapta la fiecare meci umiditatii sau inaltimii ierbii. Probabil ai auzit de multe ori comentatorii la televizor cand spun ca jucatorii si-au ales gresit crampoanele. O gheata profesionista permite inlocuirea lor, iar unul dintre scopurile iesirii sportivilor pe teren inaintea meciurilor este si acela de a testa terenul si de a putea alege crampoanele care se potrivesc cel mai bine pentru a avea aderenta si pentru a preveni alunecarile.

Poti juca fotbal si cu incaltari obisnuite insa in felul acesta te vei supune riscului unor accidentari care pot fi evitate daca te incalti corect. Spre exemplu, tenesii nu au aderenta necesara pentru un teren umed si in felul acesta poti alunca sau poti calca gresit, aparand astfel accidentarile, inclusiv cele serioase.

Imbraca tricouri sport de fiecare data cand joci fotbal

Daca este obligatoriu sa te incalti corect cand joci acest sport, in cazul tricourilor, lucrurile sunt oarecum diferite. Poti imbraca orice tricou atat timp cat nu te incomodeaza.

Totusi, cele sport vin cu ceva in plus. Spre exemplu, tricourile Nike, tricourile Adidas, tricourile Under Armour sau tricourile Jordan create pentru practicarea sportului au ceva in plus. Sunt realizate din materiale special concepute pentru acest lucru si au un design care lasa corpul sa respire in voie. In felul acesta nu vei mai obosi atat de repede si nu vei mai simti nevoia de a te racori imediat dupa fiecare meci.

Exista numeroase magazine online de sport de unde poti cumpara. De regula, acestea comercializeaza si tricouri sport Polo de barbati originale sau alte tipuri de articole vestimentare. Tot de pe acestea iti poti cumpara si ghetele de fotbal, sorturi, jambiere si aparatorii. Ultima componenta enumerata a echipamentului de fotbal are scopul de a te apara de accidentari atunci cand ceilalti jucatori intra prin alunecare la minge.

In concluzie, chiar daca joci acest sport la nivel de amatori, adica daca il vezi doar ca pe un hobby, ar trebui sa te echipezi mereu ca un profesionist. Ghetele sunt cele mai importante pentru ca ai mereu nevoie de o aderenta potrivita. Acestea trebuie insa alese diferit in functie de tipul de teren. Poti cumpara ghetele de fotbal online daca nu le gasesti in localitatea ta. Tricourile sunt urmatoarele puse pe lista. Am amintit aici brandurile Nike pentru barbati, Adidas pentru barbati si altele. Acestea ajuta corpul sa respire cat mai bine in timpul efortului. Sunt de asemenea importante si celelalte componente ale echipamentului sportiv, cum ar fi sortul, amparatoarele sau jambierele.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.