Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 28 ianuarie – 10 februarie 2019.

În Banat, valorile de temperatură se vor situa în jurul normelor climatologice ale perioadei în primele zilei ale intervalului de prognoză, când vor fi medii ale maximelor cuprinse între 3 și 6 grade.

În intervalul 2 – 5 februarie vremea se va încălzi semnificativ și se estimează a se înregistra temperaturi medii diurne cuprinse între 9 și 12 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o scădere și se vor apropia din nou de cele normale pentru prima decadă a lunii februarie, astfel încât, în intervalul 6 – 10 februarie, vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, în medie.

Temperaturile nocturne se vor menține în jurul valorii de 0 grade, exceptând intervalul 3 – 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale de 4…5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință.

În Crișana, temperaturile maxime vor avea, până spre sfârșitul perioadei de prognoză, fluctuații între valori ce se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei, respectiv temperaturi medii diurne de 4…6 grade, în intervalele 28 ianuarie – 1 februarie și 6 – 10 februarie și valori cu mult peste cele normale, între 2 și 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale ale maximelor termice de 10 – 14 grade, vremea devenind deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie.

Temperaturile minime se vor situa între -2 și 0 grade pe tot parcursul intervalului, exceptând nopțile de 3, 4 și 5 februarie, când se vor înregistra medii regionale mai ridicate, cuprinse între 2 și 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, dar mai ales pe 30 ianuarie și, din nou, pe 3 și 4 februarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.