Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 24 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019.

În Banat, la începutul intervalului vremea se va răci, astfel în prima zi de Crăciun, media regională a temperaturii maxime va fi de 1 grad. Ulterior temperatura va crește ușor, iar pe 28 – 29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 4…5 grade.

În a doua jumătate a intervalului, tendința va fi de răcire ușoar și treptată, până la o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad.

Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce priește temperaturile minime; intervalul debutând cu o scădere de aproximativ 4 grade, astfel până spre finalul săptămânii media acestora va oscila între -2 și 0 grade, ca în a doua săptămână acceași tendință de răcire să aducă minime regionale de -6…-4 grade.

Vor fi precipitații însemnate cantitativ în prima zi a intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține pe parcursul întregului interval.

În Crișana, la începutul intervalului vremea se va răci, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 5…6 grade, se va ajunge la 0 grade.

Ulterior temperatura va crește ușor, iar pe 28 – 29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 3…4 grade. Scăderea de temperatură va fi semnificativă și la valorilor minime, astfel pentru dimineața de 25 decembrie, media regională va fi de -5…-4 grade.

Minimele termice vor fi mai ridicate în perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie -3…-1 grad.

Pentru a doua săptămână tendință de răcire se va resimți și la valorile minime, media urmând să coboare la -6 grade.

Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.