Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 11 – 24 iunie 2018.

În Banat, în primele zile ale săptămânii, vremea va fi călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…33 de grade și ale minimelor de 17…19 grade.

Intervalul 14 – 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu valori diurne ce vor urca până la 25…28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…17 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi din nou în creștere, ce vor caracteriza o vreme călduroasă în mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 29…31 de grade și cu probabilitatea ca în zilele de 21 și 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13-17 iunie, când se vor înregistra cantități de apă mai importante. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

În Crișana, la începutul intervalului de referință, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime de 30…32 de grade și minime de 17…19 grade, în medie.

Perioada 14-17 iunie va fi caracterizată de un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu valori diurne ce vor urca până la 25…28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…17 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână estimările indică temperaturi din nou în creștere, ce vor caracteriza o vreme în general călduroasă, cu medii ale maximelor de 29…31 de grade și cu probabilitatea ca în zilele de 21 și 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13-17 iunie, când se vor înregistra local cantități de apă mai importante. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină.

Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.