Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 6 – 19 mai 2019.

În Banat, în primele două zile vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 13…14 grade, dar, în perioada 8 – 11 mai, valorile termice diurne vor crește spre medii de 17…20 de grade.

Va urma o nouă răcire a vremii în intervalul 12 – 14 mai, când media maximelor va scădea spre 14…15 grade, apoi aceasta va fi în creștere treptată spre 20…22 de grade, în zilele de 18 și 19 mai.

Temperaturile medii nocturne se vor situa în general între 7 și 9 grade, exceptând nopțile din perioada 7 – 9 mai, când media lor va fi de 4…6 grade.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însă ploi local însemnate cantitativ se vor semnala cu o probabilitate mai mare în perioada 12 – 15 mai.

În Crișana, vremea va fi deosebit de rece în primele două zile, când media temperaturilor maxime va fi de 12…13 grade, apoi, în perioada 8 – 11 mai, valorile termice diurne vor crește spre medii de 17…20 de grade.

În intervalul 12 – 15 mai va urma o nouă răcire ușoară a vremii, astfel încât când media maximelor va scădea până în jurul valorii de 16 grade, apoi aceasta va fi în creștere treptată spre 20…22 de grade, în zilele de 18 și 19 mai.

Temperaturile medii nocturne se vor situa în general între 6 și 8 grade, exceptând nopțile din perioada 7-9 mai, când media lor va tinde spre 4 grade.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însă ploi local însemnate cantitativ se vor semnala cu o probabilitate mai mare în perioada 12-15 mai.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.