Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Fugarul condamnat la opt ani de închisoare pentru împuşcarea unui pădurar din judeţul Arad, dat în urmărire naţională pentru că se sustrage executării pedepsei, este căutat de poliţişti şi jandarmi de peste o lună, pe dealurile împădurite din zona Gurahonţ, unde s-ar ascunde, în ultimele zile fiind folosite şi camere cu termoviziune, însă deocamdată au fost găsite doar urme ale prezenţei condamnatului.

Echipaje ale Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, dar şi poliţişti de la posturi din mai multe localităţi din judeţul Arad, ajutaţi de jandarmi şi pădurari, continuă de mai mult de o lună căutarea fugarului Valentin Tamaş, condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor.  Surse din cadrul echipelor care participă la căutări au declarat, pentru Agerpres, că în pădurile din zona Gurahonţ au fost găsite urme care se presupune că au fost lăsate de fugar, însă acesta şi-ar muta poziţia în permanenţă, el cunoscând foarte bine locurile, pentru că a copilărit în zonă. Au fost găsite urme de foc sau resturi de animale pe care le-ar fi vânat pentru a se hrăni. După ce au folosit câini antrenaţi şi chiar un deltaplan care a survolat dealurile împădurite, în ultimele zile poliţiştii au folosit şi camere cu termoviziune, însă deocamdată nu au reuşit să-l observe pe fugar. La sfârşitul lunii martie, Valentin Tamaş a fost condamnat definitiv, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Timişoara, la opt ani de închisoare cu executare, însă nu s-a predat după sentinţă.

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au emis, la sfârșitul săptămânii trecute, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile. Conform IPJ Arad, ordinul a fost emis pe numele uui bărbat în vârstă de 51 de ani, din Arad, care, în data de 5 mai, și-ar fi agresat soția, lovind-o. „Bărbatul a fost evacuat din locuința comună, având interdicția de a se apropia de soția lui la mai puțin de 50 de metri“, a informat IPJ Arad. În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar de cerectare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Infracțiuni la regimul circulației

Mai multe dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere au fost întocmite de polițiștii rutieri din Arad. Oamenii legii au depistat un arădean, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7 (centura Aradului), având valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată din data de 10 aprilie. De asemenea, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat spre a-l conduce de o persoană care ar fi știut că nu are acest drept. Un bărbat de 33 de ani, din Ineu, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Beliu, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În timp ce conducea un autoturism cu valabilitatea numerelor de înmatriculare expirată din 3 mai, a fost depistat un bărbat de 35 de ani, din Bârzava. Cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Indian cu document de identitate german

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din India, solicitant de azil în România, care a încercat să iasă din ţară folosind document de identitate german care aparţinea altei persoane, pentru care a plătit 2.000 de euro. Indianul era pasager într-un autocar înmatriculat în România. La controlul de frontieră, bărbatul s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Germania. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeași cu cea din documentul prezentat la control, fapt pentru care a fost condusă la sediul instituţiei, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este un cetăţean din India, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în România. Bărbatul a declarat că a obţinut documentul de la o altă persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 2.000 de euro şi a recurs la această metodă întrucât nu deţinea viză Schengen deşi dorea să ajungă în Cehia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.