Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 8 – 21 aprilie 2019.

În Banat, în prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19…21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 13 grade.

Ulterior, până în jurul datei de 17 aprilie, aceeași medie va crește doar cu aproximativ 2 grade, însă spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18…19 grade, în medie.

Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 2…3 grade în intervalul 16 – 18 aprilie, iar apoi în creștere până la 5…6 grade, în diminețile de 20 și 21 aprilie.

Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 – 13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi local mai însemnate cantitativ.

În Crișana, în prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19…21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 12 grade.

Ulterior, până pe 17 aprilie, aceeași medie va crește doar cu 1…2 grade, însă spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18…19 grade, în medie.

Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 1…2 grade în intervalul 16 – 18 aprilie, iar apoi în creștere până la 5…6 grade, pe 20 și 21 aprilie.

Va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9 – 13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi local mai însemnate cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.